Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 95 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 9 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečená husa se zelím:
1 husa
| 3 cibule
| sůl, kmín
| Na zelí:
| 1 hlávka zelí (asi 1 kg)
| 1 cibule
| 80 g sádla
| sůl, pepř, kmín
| 1 kostka masoxu
Postup přípravy receptu Pečená husa se zelím:
Husu nasolíme, vložíme do pekáče, pokmínujeme, obložíme po stranách sádlem (nejlépe husím) a podlijeme vodou. Troubu si předehřejeme, aby došlo ihned k prudkému zapečení povrchu masa. Do dobře vyhřáté trouby vložíme pekáč s husou. Asi po pěti minutách teplotu zmírníme a jen zvolna pečeme. Za občasného podlévání teplou vodou a propichování tukových polštářků ostrou vidličkou vypékáme tuk. Vypečené sádlo odebíráme k dalšímu upotřebení. Zpočátku husu pečeme na bříšku a až ke konci ji obrátíme. Občas potřepáváme pekáčem, aby se nám nepřipekla kůžička na dno plechu. Když je tuk téměř vypečený, přidáme do pekáčku nadrobno nakrájenou cibuli. Zlátnoucí povrch potíráme vypečenou šťávou. Ke konci pečení zvýšíme teplotu a posypeme kůžičku solí.
Hlávku zelí nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozehřátém sádle. Přidáme zelí, masox, pepř a kmín. Podle chuti osolíme a dusíme za občasného míchání. Dle potřeby podlijeme vodou a nakonec necháme trochu osmahnout.
Fotky receptu Pečená husa se zelím:
Fotky vložil: Vlamape,kozaroza,mirta