Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 31.01. 2025
Dnes má svátek Marika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pilaf

fotka Pilaf
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Pilaf:

4 mrkve  | 400 g žampionů  | 4 cibule  | 500 g kuř. masa  | 1 pórek  | 1 kostka kuř. bujonu  | 350 g rýže  |  sádlo  |  zelená petrželka  |  česneková sůl  |  sůl  |  pepř

Postup přípravy receptu Pilaf:

Cibuli a zbylou zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno, větší mrkve nastrouháme na hrubém struhadle, žampiony na plátky a pórek nakrájíme na kolečka. Kuřecí maso nebo vepřovou plec podle potřeby očistíme a nakrájíme na drobné nudličky. Jemně je ochutíme česnekovou solí a pepřem.
V mírně osolené vodě uvaříme rýži do poloměkka. Na troše másla podusíme žampiony. Na sádle nebo oleji osmažíme cibuli. Přidáme maso a zprudka jej na cibuli opečeme.
Do ohnivzdorné mísy narovnáme podušené maso, na ně mrkev s pórkem, vrstvu poloměkké rýže a nakonec podušené žampiony. Vše zalijeme vodou, ve které jsme rozpustili kuřecí bujon, asi 1 - 2 cm nad poslední vrstvu. Zdá-li se nám jídlo málo slané, ještě přisolíme. Ve vyhřáté troubě pilaf dusíme zhruba 30 minut.
Hotový pilaf na talíři posypeme nakrájenou petrželkou. Pilaf podáváme s okurkovým nebo hlávkovým salátem.


Fotky receptu Pilaf:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pilaf
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !