Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 30.11. 2024
Dnes má svátek Ondřej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Royal holub z Anjou s kandovanými jablky, foie grasa cognac omáčkou

fotka Royal holub z Anjou s kandovanými jablky, foie grasa cognac omáčkou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Royal holub z Anjou s kandovanými jablky, foie grasa cognac omáčkou :

4 ks holuba  | 100 g kořenové zeleniny  | 250 ml kuřecího vývaru  | 1 snítka tymiánu  | 1 snítka rozmarýnu  | 50 g másla  | Jablka:  | 4 ks jablek  | 50 g cukru  | 50 g vody  | 50 g Sauvignonu  | 200 g foie gras  | Cognac omáčka:  | 500 ml drůbežího vývaru  | 20 g šalotky  | 100 ml cognacu  | 50 g másla  | 5 g soli  | 5 g pepře

Postup přípravy receptu Royal holub z Anjou s kandovanými jablky, foie grasa cognac omáčkou :

Z holouběte oddělíme stehýnka a udusíme je na kořenové zelenině, vývaru a bylinkách. Samotná prsíčka upečeme
na másle společně se čtyřmi steaky foie gras, těsně před dokončením jídla osolíme a opepříme. Oloupaná a vykličkovaná jablka přidáme do rozvaru z cukru, vody a Sauvignonu. Zavakuujeme a při 85 °C vaříme 3 hodiny. Po uvaření dáme vychladit do ledové tříště. Cognac omáčku připravíme z orestované šalotky, vývaru a cognacu. Vše svaříme na 1/3 dochutíme solí a pepřem a zjemníme máslem.
K tomuto pokrmu doporučujeme plné víno, suché nebo polosuché se střední až vyšší kyselinou. Plné tělo s robustním chuťovým výrazem černého rybízu a malinového sirupu.

Zdroj: www.ruzove.cz



Fotky receptu Royal holub z Anjou s kandovanými jablky, foie grasa cognac omáčkou :

Royal holub z Anjou s kandovanými jablky, foie grasa cognac omáčkou
Fotky vložil: Natural 
Hodnocení receptu Royal holub z Anjou s kandovanými
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !