Z holouběte oddělíme stehýnka a udusíme je na kořenové zelenině, vývaru a bylinkách. Samotná prsíčka upečeme
na másle společně se čtyřmi steaky foie gras, těsně před dokončením jídla osolíme a opepříme. Oloupaná a vykličkovaná jablka přidáme do rozvaru z cukru, vody a Sauvignonu. Zavakuujeme a při 85 °C vaříme 3 hodiny. Po uvaření dáme vychladit do ledové tříště. Cognac omáčku připravíme z orestované šalotky, vývaru a cognacu. Vše svaříme na 1/3 dochutíme solí a pepřem a zjemníme máslem.
K tomuto pokrmu doporučujeme plné víno, suché nebo polosuché se střední až vyšší kyselinou. Plné tělo s robustním chuťovým výrazem černého rybízu a malinového sirupu.
Zdroj:
www.ruzove.cz