Postup přípravy receptu Zadělávaná slepice s chřestem :
Slepici dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme cibuli, bobkový list a hřebíčky. Zelením nakrájíme a přidáme k slepici. Osolíme a opepříme. Přikryté vaříme asi 40 min. na mírném ohni.
Vývar přecedíme a odložíme stranou. Mrkve a pórek uchováme horké. Ze slepice stáhneme kůži. Maso zbavené kostí nakrájíme na kousky.
Z mouky a margarínu upražíme světlou jíšku. Jíšku rozmícháme ve 250 ml vývaru a bílém víně. Za stálého míchání přivedeme k varu a krátce Povaříme. Osolíme, opepříme, okyselíme citronovou šťávou a přisladíme cukrem.
Přidáme chřest, žampiony a maso. Povaříme na mírném ohni. V omáčce rozmícháme žloutky a smetanu. Přidáme nakrájenou mrkev a pórek.
Fotky receptu Zadělávaná slepice s chřestem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!