Postup přípravy receptu Závitky ve švestkové omáčce:
Řízky jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Na plátek slaniny položíme kuřecí řízek, který překryjeme plátkem slaniny. Zavineme a převážeme.
Zeleninu a švestky podle potřeby očistíme. Papriku nakrájíme na proužky, pórek na kolečka, karotky překrojíme a švestky vypeckujeme a rozpůlíme.
V pánvi s vyšším okrajem (vhodné i do trouby) rozpustíme 2 lžíce másla a závitky po všech stranách opečeme. Poté je vyjmeme a do pánve dáme rozpustit zbylé máslo.
Vložíme švestky a zeleninu, orestujeme, zalijeme vínem, přidáme koření a podle chuti přisolíme i opepříme a uvedeme do varu. Vložíme závitky, zalijeme částí vývaru a přikryjeme pokličkou.
Závitky vložíme do předehřáté trouby a dusíme asi 25 - 30 minut na 190 °C. Přeléváme výpekem a podle potřeby podlijeme ještě vývarem.
Měkké závitky vyjmeme ze šťávy a udržujeme je teplé. Solamyl rozpustíme v trošce studené vody, přilijeme ho do šťávy a provaříme.
Vhodnou přílohou k závitkům ve švestkové omáčce jsou pečené brambory.