Čočku namočíme cca 1 hod. předem a posléze dáme vařit běžným způsobem. Asi v půli vaření přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a brambor. Osmahneme cibuli, na kterou dáme nakrájené hovězí. Když je maso zatažené, přidáme rajský protlak a rozetřený česnek. Pak přidáme sladkou papriku (příp. ostrou) - promícháme a podlijeme vývarem nebo stačí vodou. Přidáme Masox a táhneme, než je maso měkké. Jsou-li obě směsi měkké, smícháme je a přidáme na kolečka nakrájený pórek. Dochutíme solí, pepřem a trochou octa. Rozumně zahustíme moukou. Každý může jídlo vylepšit dle svého. Může užít jiné maso apod.
Fotky receptu Bavorský guláš:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!