Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Bosenský hrnec:
800 g hovězího masa
| 600 g brambor
| 2 lžičky soli
| 1 dl bílého přírodního vína
| 1 dl vody
| 2 větší cibule
| 3-4 stroužky česneku
| 2-3 rajčata anebo trochu rajčatového protlaku
| 15 zrnek pepře
| 100 g mrkve
| svazeček zelené petrželky
| půl menšího celeru
| 10 hřebíčků
Postup přípravy receptu Bosenský hrnec:
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme, cibuli nakrájíme na plátky, česnek ponecháme v oloupaných celých stroužcích. Maso rozkrájíme na 8-10 kousků. Brambory oloupeme a překrájíme napůl. Do hliněného hrnce po vrstvách střídavě naskládáme zeleninu, maso a brambory, postupně vkládáme koření. Rajčata nebo protlak rozředěný trochou vody budou poslední vrstvou. Vše zalijeme vodou a vínem. Hrnec převážeme pergamenem nebo plátnem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme nejprve na prudším ohni, pak necháme jen tiše bublat - čím déle, tím lépe.
Fotky receptu Bosenský hrnec:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!