Postup přípravy receptu Carbonada s omáčkou chimichurri:
Maso rozkrojíme na 4 plátky, které lehce pěstí naklepeme. Pak je osolíme, opepříme, potřeme asi polovinou oleje a necháme odležit.
Mezitím si připravíme omáčku. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Petrželku omyjeme, vytřepeme dosucha, lístky otrháme a nasekáme. Do mixéru nalijeme olej, přidáme česnek, cibuli, petrželku, oregáno a bazalku a vše dobře rozmixujeme. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
V pánvi rozpálíme zbylý olej a plátky mase na něm opečeme z obou stran. Bifteky nemusí být úplně propečené.
Maso rozdělíme na talíře a přelijeme bylinkovou omáčkou. Ozdobíme snítkou bazalky a kouskem citronu. Jako příloha jsou vhodně smažené hranolky.