Postup přípravy receptu Cizrna s hovězím masem a zeleninou:
Cizrnu namočíme předem do studené vody. Potom vodu slijeme a vyměníme za čerstvou. Vaříme asi 1 hodinu doměkka. Teprve nakonec cizrnu osolíme, slijeme a odložíme stranou.
Zadní hovězí maso nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na proužky. Čtyři stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme maso, prolisovaný česnek a sladkou papriku. Vše krátce orestujeme, podlijeme vývarem a udusíme doměkka.
Cuketu podélně rozřízneme a nakrájíme na plátky. Omytá rajčata nakrájíme na kostky. Dva stroužky česneku sloupneme a nakrájíme na plátky. Papriku nakrájíme na kostky. Na oleji orestujeme plátky česneku, vložíme zeleninu, osolíme a podusíme.
K hotovému masu se šťávou vmícháme okapanou cizrnu a řádně prohřejeme. Nakonec přidáme měkkou zeleninu, podle potřeby dochutíme a promícháme s usekanou petrželkou.
Pokrm podáváme s pečivem.