Vložil: | MartinaT |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Dušené hovězí po římsku :
500 g hovězí kližky
| 3 lžíce oleje
| 40 g šunky
| 50 g slaniny
| 30 g cibule
| sůl, pepř
| 0,2 l bílého vína
| 1 stroužek česneku
| majoránka
| 1 lžíce rajčatového protlaku
| hovězí vývar (bujón)
Postup přípravy receptu Dušené hovězí po římsku :
Maso nakrájíme přes vlákno na tenké plátky. Do rendlíku dáme olej, rozkrájenou šunku, slaninu, cibuli a plátky osoleného a opepřeného masa. Dáme na oheň a jakmile začne cibule zlátnout, podlijeme vínem, necháme chvilku podusit, přidáme utřený česnek, trochu majoránky, rajčatový protlak, zředěný vývarem a dusíme do měkka. Podle potřeby podlijeme vývarem.
Fotky receptu Dušené hovězí po římsku :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!