Postup přípravy receptu Hovězí guláš s fazolkami:
Rajčata spaříme, nakrájíme a propasírujeme. Z rajčat budeme potřebovat šťávu.
Hovězí zadní podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibule očistíme a nasekáme najemno.
V kastrolu rozehřejeme máslo s olejem. Vsypeme cibuli a smažíme ji dozlatova. Pak přidáme hovězí kostky a důkladně jej ze všech stran orestujeme. Maso osolíme, opepříme a podlijeme šťávou z rajčat. Můžeme použít rajčatový džus.
Zatím si připravíme fazolky. Ty omyjeme, odkrojíme stopky a zbavíme je vláken. Pak je šikmo nakrájíme na proužky. Když je maso poloměkké, vsypeme připravené fazolky a společně dusíme.
Hovězí guláš s fazolkami podle potřeby zahustíme, ale není to nutné.