Použité suroviny receptu Hovězí roláda s nádivkou a párkem:
600 g zadního hovězího masa
| 150 g párků
| 100 g slaniny
| 200 g chleba
| 1 pórek
| 150 ml mléka
| 2 vejce
| petrželka
| majoránka
| česnek
| sůl, pepř
| hořčice
| olej
Postup přípravy receptu Hovězí roláda s nádivkou a párkem:
Maso prokrojíme z obou stran, aby nám vznikl plát, který lehce naklepeme. Česnek prolisujeme. Petrželku a majoránku nasekáme najemno. Pórek očistíme. Chléb rozkrájíme na kostky. Vajíčka rozšleháme společně s mlékem a nakrájené kostky chleba v nich důkladně namočíme. Plát masa okořeníme solí, pepřem, potřeme hořčicí a česnekem. Nakonec maso rozložíme na namočené kostky chleba, pórek a celé nožičky párků. Plát masa zavineme a pevně převážeme tenkým provázkem. Do pekáče dáme trochu oleje a položíme na něj roládu. Pečeme v předehřáté troubě při 220 st. asi 40 minut. Během pečení roládu obracíme a podléváme vlažnou vodou nebo vývarem. Hotovou roládu krájíme na plátky a servírujeme s bramborem nebo rýží.
Fotky receptu Hovězí roláda s nádivkou a párkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!