Postup přípravy receptu Hovězí tokáň na majoránce s vínem:
Hovězí maso omyjeme, zbavíme případných blan a nakrájíme na tenké plátky, které ještě překrájíme na proužky. Slaninu nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Tuk rozehřejeme na a přidáme na nudličky nakrájenou slaninu, kterou v něm rozškvaříme. Na horkou slaninu dáme cibuli a osmažíme ze všech stran. Potom maso podlijeme vínem, které můžeme trochu zředit vodou a okořeníme majoránkou. Kastrol přiklopíme pokličkou a dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme prolisovaný česnek a vše dusíme do měkka. Během dušení podle potřeby podléváme. Měkké maso zalijeme smetanou, promícháme a necháme prohřát. Jako přílohu servírujeme rýži.