Postup přípravy receptu Nastavená roláda:
Hovězí plát z obou stran naklepeme, potřeme olejem a necháme v chladničce odležet do druhého dne. Takto připravené maso změkne. Druhý den plát rozložíme, osolíme, opepříme a po celé délce potřeme plnotučnou hořčicí. Asi do poloviny poklademe plát masa plátky salámu, na které rozložíme usmažená vejce, pak položíme tenké plátky paprikového boku, na něj plátky uzeného sýra a zakončíme rozkrájenou okurkou. Roládu zavineme, svážeme nití a vložíme do kastrolu, ve kterém na másle předem vyškvaříme na kostičky rozkrájenou slaninu. Roládu ze všech stran opečeme a teprve potom na ni nasypeme rozkrájenou cibuli. Pečeni podléváme vývarem a dusíme pod pokličkou do poloměkka za občasného obracení. Pak dáme roládu ještě na 15 minut zapéci do předem vyhřáté trouby. Pečeme ji dočervena. Pečeni vyjmeme z kastrole a necháme vychladnout. Tuk v kastrole zaprášíme polohrubou moukou, zarestujeme, podlijeme arem, přidáme čtvrt kostky masoxu a povaříme. Omáčku nepasírujeme. Roládu za studena naporcujeme, jednotlivé porce k sobě opět naskládáme, vložíme zpět do omáčky a dáme prohřát. Podáváme s brambory a hlávkovým salátem.