100 ml smetany ke šlehání
| 2 lžičky mleté sladké papriky
| 3 lžíce zakysané smetany
| 2 cibule
| 100-150 ml hovězího vývaru
| 2 lžíce oleje
| 600 g hovězí roštěné
| 3 lžíce másla
Postup přípravy receptu Roštěná na paprice:
Hovězí roštěnou očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Ty po okrajích nařízneme a dobře rozklepeme. Po obou stranách je osolíme a lehce opepříme.
Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Ve vyšší pánvi rozehřejeme máslo s olejem. Do rozpálené tuku vložíme plátky roštěné spolu s cibulí a maso zprudka a krátce restujeme z obou stran. Pak přisypeme lžičku mleté papriky, zakryjeme poklicí a dusíme doměkka. Občas podléváme hovězím vývarem.
Když je maso měkké, přidáme ještě podle potřeby mletou papriku. Do šťávy vmícháme zakysanou smetanu. Do smetany ke šlehání přidáme hladkou mouku, promícháme a zahustíme jí omáčku. Vše necháme už jen krátce povařit.
Roštěnou na paprice podáváme s houskovým knedlíkem nebo brambory.
Fotky receptu Roštěná na paprice:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!