Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Šašlik ze svíčkové:
600 g svíčkové
| 2 větší cibule
| 1 citrón
| 2 lžíce oleje
| 1 lžíce drobné sekaného kopru
| mletý pepř
| několik kapek octa
| sůl
Postup přípravy receptu Šašlik ze svíčkové:
Odblaněnou svíčkovou nakrájíme na kousky (4 až 5 kousků na osobu), osolíme, opepříme a dobře promícháme s částí drobně pokrájené cibule a citrónovou šťávou. Uložíme do kameninové nádoby a necháme v chladnu marinovat alespoň 6 hodin: Marinované maso napícháme po 4 až 5 kouscích na kovové jehly, potřeme je olejem a ze všech stran opečeme na dřevěném uhlí nebo na pánvi. Hotové porce masa upravíme na nahřátou mísu, obložíme na kolečka pokrájenou cibulí smíchanou s jemně sekaným koprem a pokapeme octem. Podáváme s tmavým chlebem.
Fotky receptu Šašlik ze svíčkové:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!