Použité suroviny receptu Šipkovaná roštěnka a krémové žampiony:
4 plátky roštěnky
| 120 g uzené slaniny
| sůl, pepř
| 100 g cibule
| 100 g oleje
| 300 g čerstvých žampionů
| 100 g kysané smetany
Postup přípravy receptu Šipkovaná roštěnka a krémové žampiony:
Jednotlivé plátky roštěnky protkneme proužky slaniny, osolíme, opěpříme a opečené přidáme na skovatělou cibulku a dusíme do měkka. Hoové maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a podusíme. Zvlášť spařené a na větší kousky nakrájené žampiony orestujeme na másle a spojíme hustou zakysanou smetanou. Můžeme lehce dochutit bílým vínem.
Fotky receptu Šipkovaná roštěnka a krémové žampiony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!