4 plátky hovězí svíčkové
| 1 kelímek zakysané smetany
| 500 g jablek
| 100 ml jablečného džusu
| 3 lžíce oleje
| 1 lžíce hl. mouky
| sůl
| 150 g anglické slaniny
| marináda:
| 120 ml bílého vína
| sůl
| barevný pepř
| na obalení:
| med
Postup přípravy receptu Svíčková na medu:
Víno (lepší je suché) zahřejeme, přidáme med, sůl i pepř a krátce povaříme. Plátky svíčkové osolíme a naložíme do vychladlé marinády nejméně na hodinu.
Jablka nakrájíme na osminky. Slaninu nakrájíme na "hranolky" a opečeme ji na suché pánvi. Vyndáme ji a udržujeme teplou. Do výpeku vložíme krátce orestovat jablka. Pak je podlijeme džusem a necháme 5 minut provařit.
Plátky masa vyjmeme z marinády a opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Pak je vyjmeme a udržujeme teplé. Výpek doplníme zbylou marinádou, zaprášíme moukou a orestujeme ji. Přilijeme smetanu a povaříme. Nakonec přidáme jablka a prohřejeme. Podle chuti přisolíme.
Jablečno-smetanovou omáčku naservírujeme na talíře. Na každou porci položíme plátek masa, ozdobíme anglickou slaninou a posypeme kolečky pórku nebo snítkou kadeřavé petrželky.
Fotky receptu Svíčková na medu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!