800 g vykostěné jehněčí kýty
| sůl
| 80 g másla
| 3 lžíce oleje
| 25 g anglické slaniny
| 0,2 l bílého vína
| 1 šálek vývaru
| plátky bílé veky opečené na másle
| petrželka
Postup přípravy receptu Jehněčí kýta po římsku:
Z očištěné jehněčí kýty nakrájíme silnější řízky, které opečeme ze všech stran na másle, oleji a rozkrájené slanině. Opečené maso podlijeme vínem a zmírníme oheň. Jakmile se víno odpaří, přilijeme vývar a dusíme do měkka. Potom upravíme maso na teplou mísu, přelijeme procezenou šťávou a podáváme obložené plátky veky a petrželkou.
Fotky receptu Jehněčí kýta po římsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!