1 jehně
| rozmarýn
| sůl
| olej
| Nádivka: jehněčí plíce a játra
| 500 g bílé veky
| 6 vajec
| majoránka
| petrželka
| mletý pepř
| sůl
| vývar nebo mléko
Postup přípravy receptu Nadívané pečené jehně:
Plíce uvaříme ve slané vodě a nakrájíme na kostičky. Veku namočíme v polévce nebo mléce, smícháme dohromady s plícemi, přidáme majoránku a petrželku, pepř a sůl, rozšlehaná vejce a drobně nakrájená syrová játra a lehce promícháme. (Místo veky můžeme přidat napůl uvařené jáhly.) Nádivkou naplníme břišní dutinu jehněte a zašijeme ji. Jehně potřeme olejem smíchaným s utlučeným (čerstvě mletým) rozmarýnem, osolíme a pečeme na rožni nebo v peci.
Fotky receptu Nadívané pečené jehně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!