Vložil: | MartinaT |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 110 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapékaný králík s koňakovým sosem:
2 vykostěné hřbety z králíka
| 100 g kuřecích prsíček
| 50 g telecích jater
| 0,5 dl smetany
| 1 vejce
| 1 lžíce strouhanky
| pepř, sůl
| slanina na zabalení
| NA SOS:
| kosti z hřbetu
| 300 g kořenové zeleniny
| tymián, rozmarýn
| 0,5 dl koňaku
| hladká mouka
| 2 dl smetany
| česnek
Postup přípravy receptu Zapékaný králík s koňakovým sosem:
Kuřecí maso a játra dvakrát umelte, přidejte vejce a smetanu. Maso z králíka lehce naklepejte, potřete másovou faší a zabalte do plátku slaniny. Zarolujte do potravinářské fólie a alobalu, vařte v osolené vodě asi 35 minut.
Na přípravu sosu: Dejte péct kosti, které vám zbyly po vykostění hřbetu, přidejte kořenovou zeleninu, tymián a rozmarýn. Po 20 minutách zaprašte hladkou moukou, přilijte smetanu, koňak, osolte, přidejte česnek a krátce povařte. Nakonec sos přeceďte. Králíka podávejte přelitého sosem, jako přílohu zkuste hobovo-smetanové brambory.
Fotky receptu Zapékaný králík s koňakovým sosem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!