Čerstvé bylinky opereme, osušíme a nasekáme najemno. Šalotky očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Případně je můžeme nastrouhat. Pepř rozdrtíme v hmoždíři.
Mleté hovězí maso dáme do mísy. Důležité je mít libové a opravdu čerstvé hovězí. K masu přidáme bylinky, jednu až dvě lžíce oleje, pepř a špetku obyčejné soli podle chuti a sójovou omáčku. Hovězí na bifteky důkladně promícháme.
Rozehřejeme si pánev nebo gril, vsypeme hrubozrnnou sůl a necháme ji téměř rozpustit. Zatím si z masové hmoty vytvarujeme 4 menší placky. Hovězí bifteky vložíme na rozpálenou pánev a z každé strany je velice zprudka restujeme.
Asijské bifteky jsou hotové asi po minutě a ihned je podáváme na předehřáté talíře. Asijské bifteky podáváme s čerstvou zeleninou a oblíbenou omáčkou nebo jen sójovou omáčkou.
Fotky receptu Asijský biftek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!