Postup přípravy receptu Kapustové závitky na čtyři způsoby:
Kapustu vcelku uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a necháme okapat. Velké listy oddělíme, silná žebra rozklepeme. Srdíčko kapusty rozsekáme nadrobno a promícháme se sekanou. Listy naplníme sekanou směsí a stočíme, převážeme nití.
První verze: závitky vložíme na zpěněnou cibulku, trochu podlijeme vodou, přidáme rozdrobený masox a dusíme asi 25 minut.
Druhá verze: závitky vložíme do zapékací nádoby, posypeme je opraženou strouhankou, pokapeme rozpuštěným máslem nebo smetanou a upečeme.
Třetí verze: závitky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance a usmažíme je na oleji dočervena. Do strouhanky můžeme přidat ještě strouhaný sýr.
Čtvrtá verze: závitky namočíme do vaječného těstíčka a pomalu usmažíme v oleji dočervena.