![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
3. 10. 2007 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí závitkové špízy : Majoránku a bazalku opereme, osušíme a otrhané lístky nadrobno posekáme, olivy rozpůlíme, česnek oloupeme a posekáme. Bylinky smícháme s olivami, česnekem a na kostičky pokrájenou Nivou. Jednu cibuli ... …více»
|
![]() |
1. 10. 2007 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zlaté dršťky: Telecí jazyk uvaříme do měkka. Předvařené dršťky povaříme 15-20 min. v papiňáku a necháme odkapat. Na Ramě zasmažíme žampiony, přidáme dršťky, nakrájený jazyk a česnek na plátky. Smažíme, než zůstane ... …více»
|
![]() |
29. 09. 2007 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí řízky v těstíčku : Telecí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, okraje nařízneme a osolíme. Citrónovou šťávu rozšleháme s vejci, postupně přidáváme mouku a mléko a promícháme. Plátky telecího masa obalíme v připraveném těstíčku …více»
|
![]() |
27. 09. 2007 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí řízky se šunkou: Řízky z telecí kýty zlehka naklepeme, málo osolíme, po jedné straně potřeme máslem (dobré je máslo promíchat se sardelovou pastou), na tu stranu položíme plátky šunky veliké jako řízek a dobře je přit ... …více»
|
![]() |
24. 09. 2007 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Toskánské makarony: Na větší pánvi rozpálíme olej, opečeme v něm na drobno nakrájené maso, vyjmeme a necháme ho v teple. Ve zbylé šťávě opečeme cibulku, přidáme na plátky nakrájené žampiony, a krátce osmahneme. Zaprášíme ... …více»
|
![]() |
19. 09. 2007 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dánské frikadeli: Mleté máslo promísíme s vejcem, strouhankou, minerálkou a nadrobno nakrájenou cibulí, osolíme je a opepříme. Výsledná směs musí být vláčná. Necháme ji zakrytou v misce odležet v chladničce 1-2 hodiny ... …více»
|
![]() |
19. 09. 2007 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Obalovaná vejce: Vejce 5 minut vaříme, potom necháme zchladit ve studené vodě a oloupeme. Oloupaná zabalíme do plátku šunky a do telecího řízku. Osolíme, obalíme v trojobalu a usmažíme. Obalovaná vejce podáváme s bramborovými přílohami …více»
|
![]() |
18. 09. 2007 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Podhradské kapsičky: Maso odblaňte, omyjte, osušte a rozkrájejte na 4 plátky. Důkladně je naklepejte, osolte, opepřete a potřete paštikou. Na každý plátek dejte lžíci žampiónů nakrájených nadrobno, maso přeložte na polovi ... …více»
|
![]() |
18. 09. 2007 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušené telecí maso s citrónem: Telecí maso nakrájíme na malé kostky, osolíme, okořeníme a promícháme. V remosce rozpustíme máslo, přidáme maso a na kostičky nakrájenou slaninu, oloupaný a nakrájený citrón. Přidáme ještě na kolečka …více»
|
![]() |
16. 09. 2007 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Roštěnky na kmíně: Roštěnky osolíme, opepříme, potřeme česnekem utřeným se solí. Na tuku osmahneme kostičky bůčku, opečeme roštěnky po obou stranách, poprášíme moukou, přidáme cibuli, kmín, podlijeme vodou a dusíme. Nak ... …více»
|