500 g telecí kýty
| 100 g tenkých plátků
| sůl
| 10 g mleté sladké papriky
| 1 lžíce rajčatového protlaku
| olej
| 100 g čerstvých paprik
| 1 dl smetany
| 2 lžíce hl. mouky
| 2 dl mléka
| 2 větší cibule
Postup přípravy receptu Telecí plec na paprice:
Opracovanou kýtu opatrně prošpikujeme párky a osolíme. Na jemno nakrájíme cibulku, zpěníme ji do zlatova, přidáme mletou papriku a rajčatový protlak. Celý zálkad rychle zalijeme drůbežím vývarem. Přidáme špikované maso a dusíme do měkka. Hotové maso vyjmeme, rozšleháme mouku s mlékem a zahustíme zálkad. Dostatečně provaříme, dochutíme solí a na konec zjemníme smetanou. Celou omáčku procedíme přes sítko. Plátky masa podléváme omáčkou a zdobíme jemně nasekanou paprikou.
Fotky receptu Telecí plec na paprice:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!