Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Čočka s ježky ze špekáčků:
400 g čočky
| 400 g špekáčků
| 2 cibule
| 80 g rostlinného tuku
| 40 g rostlinného oleje
| 20 g hladké mouky
| 1 špetku soli
| 40 g plnotučné hořčice
| dle chuti: ocet na ochucení
Postup přípravy receptu Čočka s ježky ze špekáčků:
Dáme vařit 1 1/2 litru vody. Čočku přebereme, propereme a nasypeme do vařící vody. Přiklopíme poklicí, stáhneme z ohně a necháme přibližně 20 minut odstát. Poté dáme znovu na oheň a čočku uvaříme skoro doměkka.
Na 40 g rostlinného tuku osmahneme dorůžova 1 oloupanou a nasekanou cibuli, přidáme hladkou mouku a tuto zásmažku přidáme k čočce. Společně je ještě povaříme, aby čočka změkla úplně. Nakonec ji dochutíme plnotučnou hořčicí a octem.
Do povrchu špekáčků uděláme ostrým nožem zářezy tak, aby vznikly kostičky, které opečením vytvoří takzvaného ježka. Špekáčky pak dobře opečeme na rotlinném oleji nebo jenom tak nasucho na teflonové pánvi.
Osmažíme dozlatova druhou oloupanou a nahrubo pokrájenou cibuli. Čočku dáme na talíře a smaženou cibulkou jí ozdobíme. Můžeme k ní podávát i sladkokyselou okurku.
Fotky receptu Čočka s ježky ze špekáčků:
Fotky vložil: BADAČA,Torta,evabel,evulaS33,mirta