Postup přípravy receptu Čočka s kaší:
Čočku propláchneme, dáme do hrnce a zalijeme 600 ml vývaru. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli. Uvedeme do varu, pak snížíme teplotu a vaříme 25 minut. Mezitím ve velkém hrnci vaříme oloupané a rozčtvrcené brambory. Po 10 minutách varu přidáme oloupanou dýni zbavenou semen a nakrájenou na kusy a vaříme dalších 10 minut nebo tak dlouho, až je obojí zelenina měkká. Zatímco se vaří čočka, brambory a dýně, dáme na 15 minut grilovat klobásy. Průběžně je otáčíme, aby se opekly ze všech stran. Hotové klobásy nakrájíme na silná kolečka a spolu s rajčaty včetně šťávy je přidáme do čočky. Jakmile čočka vstřebá všechnu tekutinu, přilijeme zbytek vývaru. Zakryjeme poklicí a vaříme dalších cca 10 minut. Uvařené brambory a dýni slijeme a rozmačkáme s mlékem. Podle chuti osolíme a opepříme. Rozdělíme na talíře a navrch dáme klobásy s čočkou. Pokapeme octem, posypeme petrželkou a podáváme.