Postup přípravy receptu Zeleninový guláš s točeným salámem:
Na oleji a na rozškvařené slanině zpěníme nakrájenou cibuli a pokrájený česnek, osmahneme na kostky nakrájený salám, přidáme mletou papriku, podlijeme, vložíme očištěnou a nakrájenou zeleninu nebo zmrazenou zeleninovou směs, přidáme kousek masoxu a dusíme. Když je zelenina skoro měkká, zaprášíme ji jen trochou mouky, přidáme rajčatový protlak nebo kečup, podusíme a přidáme pokrájenou pažitku. Před podáním můžeme dát do pokrmu 3 nebo 4 lžíce smetany nebo neslazeného kondenzovaného mléka. Podáváme s brambory nebo s chlebem. Místo točeného salámu můžeme použít vepřové ve vlastní šťávě z konzervy, vložit je do udušené zeleniny a jen prohřát. Směs zeleniny přidáme podle chuti a výběru.