![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
7. 12. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dort z vepřového masa, salámu a koření: Maso nakrájíme na tenké plátky. Naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme adžikou, příp. směsí na rožnění. Rajčatový protlak osolíme a smícháme s prolisovaným česnekem a chilli kořením. Na dno zapékací ... …více»
|
![]() |
5. 12. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřové řízečky: Maso nejprve omyjeme a osušíme. Pak z něho nakrájíme plátky, které na okrajích nařízneme. Řízečky lehce naklepeme na sílu asi 5 mm, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích s pivem a nakonec ve strouha ... …více»
|
![]() |
1. 12. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Taťkova blesková večeře: Na oleji orestujeme hamburgerové maso dozlatova. Housky podélně rozřízneme, jednu polovinu namažeme kečupem a druhou hořčicí a poklademe na kolečka nakrájenou zeleninou. Na zeleninu položíme plátek ma ... …více»
|
![]() |
1. 12. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřová krkovička s jablky: Nakrájené maso zvolna opékáme až se část tuku vypeče. Přidáme cibuli a kmín a zakryté dusíme. Nakonec přidáme oloupaná, nastrouhaná a zvlášť podušená jablka. Podáváme s brambory. ... ... …více»
|
![]() |
1. 12. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Katův meč: Maso nakrájíme na nudličky, které osmahneme na oleji, podlijeme trochou vody a udusíme do poloměkka. Pak přidáme lečo, nakrájené na malé kostičky okurky, nakrájené feferóny nebo čili, kečup, hořčici, ... …více»
|
![]() |
1. 12. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřové kotlety se sýrovo-žampiónovou omáčkou: Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a necháme 30 minut odležet.
Potom plátky obalíme v mouce a opečeme v rozehřátém oleji z obou stran. Maso přeložíme do pekáče, podlijeme výv ... …více»
|
![]() |
1. 12. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapékané brambory s vepřovým masem a smetanovou omáčkou: Brambory a kýtu nakrájíme na plátky. Postupně nastřídačku klademe do pekáčku, vždy osolíme, opepříme. Vejce rozklepneme a rozšleháme, vlijeme ke smetaně a touto směsí zalijeme maso a brambory. Vložíme ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Balkánský guláš z vepřového masa: Cibuli zpěníme na oleji, přidáme pokrájené maso a prudce opečeme. Podlijeme a dusíme do poloměkka. Pak přidáme pokrájená rajčata a papriky. Zahustíme moukou opraženou na másle. Dodusíme a podáváme s ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Řízky zapečené v alobalu: Naklepeme řízky nebo kotlety. Pokud používáme kotlety, tak odřízneme kost. Nastrouháme směs junioru a eidamu, nakrájíme cibuli.
Na alobal potřeme kousek másla, opepříme řízek + směs, přidáme 3 kroužk ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kotlety na pomerančích: Vymačkáme šťávu ze tří pomerančů a jejich kůru nasekáme. Dáme do misky, přidáme koření. Do směsi vložíme kotlety a marinujeme je asi dvě hodiny. Je třeba je obracet.
Pak dáme okapané maso na pánev a ... …více»
|