Postup přípravy receptu Vepřové kotlety se sýrovo-žampiónovou omáčkou:
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a necháme 30 minut odležet.
Potom plátky obalíme v mouce a opečeme v rozehřátém oleji z obou stran. Maso přeložíme do pekáče, podlijeme vývarem, přikryjeme a dáme do trouby. Pečeme při 200 stupních asi 30 minut.
Cibuli nadrobno nakrájenou orestujeme na oleji, přidáme nakrájené na plátky žampióny a udusíme doměkka. Směs osolíme, opepříme a za stálého míchání přidáme sýr, když se rozpustí, přilijeme mléko a krátce povaříme. Zahustíme lžičkou mouky a chvíli povaříme.
Dochutíme pár kapkami citrónové šťávy.
Maso dáme na talíř, přelijeme omáčkou a podáváme s bramborami.