Postup přípravy receptu Bramborové halušky se zelím a uzeným:
Uděláme si nejprve těsto na halušky, dvě velké brambory, nastrouháme najemno na struhadle, přidáme dva hrníčky polohrubé mouky, sůl, žloutek, mléko a zpracujeme na řídčí těsto. Kdyby bylo těsto hustší přidáme ještě mléko. Z takto připraveného těsta děláme halušky přes haluškový cedník, přímo do vroucí osolené vody. Vaříme asi 10 minut za občasného míchání. Po uvaření scedíme a necháme odkapat.
Cibuli nakrájíme na malé kostičky a zpěníme na oleji, přidáme sterilované zelí a krátce podusíme. Před koncem dušení dochutíme zelí , vegetou, přidáme kapku octu i cukru. Uvařené uzené kolínko nebo kousek uzeného nakrájíme na kostičky a společně s haluškami a zelím promícháme.
Takto připravené dáváme na talíře a ozdobíme zelenou cibulovou natí.
Fotky receptu Bramborové halušky se zelím a uzeným:
Fotky vložil: marta,damami,Bezinka,Marci7