Postup přípravy receptu Chlupaté knedlíky se zelím:
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Necháme okapat přebytečnou vodu a dáme do mísy. Přidáme vejce, sůl a hrubou mouku, důkladně promícháme. Vznikne hustší těsto, ze kterého lžičkou formujeme knedlíky.
Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě 5 - 8 minut (musí vyplavat nahoru).
Kyselé zelí propláchneme a dáme do hrnce. Přidáme sůl, kmín, vodu a vaříme doměkka (asi 20 minut). Poté přebytečnou vodu slijeme, k zelí přidáme nastrouhaný brambor a povaříme. Nakonec dochutíme cukrem, octem a solí.
K chlupatým knedlíkům se zelím se nejlépe hodí uzená krkovice, kterou opečeme na cibulce.
Na talíř naservírujeme knedlíky, maso a kyselé zelí. Ihned podáváme.