Vložil: | Jancal |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Gulášek:
1 kg vepřového masa - nejlepší je z plecka
| 3 větší cibule
| 5 stroužků česneku
| 2 čajové lžičky gulášového koření (může být i kari)
| 3 čajové lžičky sladké mleté papriky
| 3 polévkové lžíce solamylu
| sůl
| pepř
| 2 masoxy
| feferonka
| 0,75 - 1 l vody
Postup přípravy receptu Gulášek:
Maso a cibuli nakrájíme, ostatní suroviny smícháme a pořádně promícháme. Masoxy rozpustíme v malém hrníčku a pak dolijeme do 1 l vodu. Vše dáme do pekáče nebo simaxové misky (ta je lepší), přikryjeme alobalem a pečeme na 250 °C asi 1,5 hodiny. Nedolíváme vodu, nemícháme, nesundáváme alobal. Výborné s chlebem, těstovinamai, rýží nebo knedlíkem.
Fotky receptu Gulášek:
Fotky vložil: Mangovka,alenab,evulaS33,Nandiči