500 g vepřového pečeného masa
| 500 ml masového vývaru
| 3 housky
| 2 cibule
| 3 lžíce sádla
| 1 lžíce majoránky
| 3 stroužky česneku
| špetka soli a pepře
| sádlo na vymazání zapékací formy
Postup přípravy receptu Haše s bramborem:
Pečené maso nakrájíme na malé kousky.
Housky nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a zalijeme horkým vývarem. Chvíli necháme bobtnat.
Cibuli nakrájíme najemno a přidáme ji k masu. Sádlo rozehřejeme a vychladlé společně s houskovou směsí přidáme k ostatním surovinám. Vše rozmixujeme a ochutíme majoránkou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
Zapékací mísu vymažeme sádlem a naplníme haší. Zapékáme v troubě při 180 °C asi 20 minut. Podáváme s bramborem.