2 vepřové nožičky
| 2 vepřové jazyky
| 500 g vepřových kůží
| 2 sterilované okurky
| 4 vejce
| kousek mrkve, celeru a petržele
| 1 cibule
| pepř
| sůl
| ocet
| olej
| kopr na ozdobení
Postup přípravy receptu Huspenina domácí výroby:
Nožičky, jazyky a kůže zalijeme dvěma litry studené vody, osolíme a uvaříme doměkka. Teplé jazyky prudce zchladíme ve studené vodě, oloupeme a vývar procedíme. V čistém vývaru uvaříme nakrájenou kořenovou zeleninu. Poté dáme vývar znovu vařit (asi čtvrtina by se měla vyvařit). Ochutíme solí a octem a necháme vychladnout. Až začne rosolovatět, nalijeme trochu vývaru do formy na huspeninu a dáme do lednice zatuhnout. Uvařené maso z nožiček a jazyky najemno nakrájíme. Vařená vejce a okurky pokrájíme na plátky. Do formy naskládáme všechny ingredience a znovu zalijeme vývarem. Huspeninu necháme přes noc v lednici ztuhnout. Při podávání pokapeme octem a ozdobíme snítkou kopru.