4 ks vepřové kotlety
| 2 středně velké cibule
| 2 lžíce sádla
| 0,2 l smetany
| 150 g uzeného masa nebo šunky
| 500 g kysaného zelí
| 1 lžíce mleté sladké papriky
| 2 lžíce rajského protlaku
| sůl
Postup přípravy receptu Klausenburgské kotlety :
Na tuku osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou, zamícháme a přidáme rajčatový protlak, který za stálého míchání osmahneme, až se spojí s tukem. Podlejeme a vložíme naklepané, osolené kotlety s naříznutými okraji. Dusíme pod pokličkou zvolna do poloměkka, potom přidáme uzené maso nakrájené na kostky a kysané zelí. Společně dodusíme doměkka, zalejeme smetanou a podáváme s noky nebo hrnečkovým knedlíkem.
Fotky receptu Klausenburgské kotlety :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!