Postup přípravy receptu Marinované kotlety:
Kotletu dáme asi na hodinu do mrazničky trochu namrazit, aby se maso lépe krájelo. Potom maso ostrým nožem nakrájíme na plátky a jemně je poklepeme. Nachystáme si mísu, olej a roztrhneme sáčky s kořením.
Na dno mísy nalijeme nepatrnou vrstvu oleje a nasypeme trochu koření. Vložíme 2 - 3 plátky masa a posypeme ho trochou koření z druhého sáčku. Zakápneme olejem, opět vložíme 2 - 4 plátky masa a posypeme kořením z prvního sáčku. Takto pokračujeme až do vypotřebení masa i veškerého koření. Pokud koření zbude, nasypeme jej nahoru. Záleží na použitém koření, ale není potřeba solit.
Povrch plátků kotlety pokapeme olejem, který necháme volně stéci. Mísu přikryjeme potravinovou fólií a dáme do lednice přes noc marinovat. Než půjdeme spát, maso v míse "promícháme".
Druhý den ráno jednotlivé plátky masa opět přerovnáme. A stejně tak i v poledne. Asi hodinu před grilováním přidáme do marinády pivo (můžeme i vynechat) a maso přerovnáme.
Potom už jen stačí rozpálit gril nebo udělat oheň. Podle vlastní chuti necháme grilovat a můžeme se pochlubit přátelům skvělou lahůdkou. Marinované kotlety podáváme s chlebem, pikantní hořčicí, čerstvou zeleninou a sklenicí oroseného piva.
Je to asi 18 porcí.