Vložil: | ČLOVÍČEK |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 68 |
|
|
Použité suroviny receptu Nepravý španělský ptáček:
4 plátky vepřového masa
| 1 ks vejce na tvrdo
| 1 ks párek
| 1 ks kyselá okurka
| 1/4 pórku
| 1/2 l vody
Postup přípravy receptu Nepravý španělský ptáček:
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme kousek párku, slaniny, pórku, kyselé okurky a čvrtku vejce. Zabalíme a ovážeme nití. Poté obalíme v mouce a dáme opéct. Zalejeme 0,5 l vařící vody nebo máme-li vývarem a pozvolna vaříme 30 minut. Ke konci omáčku dosolíme, dle chuti přidáme trochu smetany, 1 lžičku hořčice a zahuštujeme moukou. Podáváme s rýží nebo s houskovým knedlíkem.
Fotky receptu Nepravý španělský ptáček:
Fotky vložil: piskotik,MichelePrg,oko,slunicko,Ježíšek,Vikitorie,evabel