Postup přípravy receptu Pečená kantonská žebírka:
Nožem zbavíme žebírka přebytečného tuku a podélnými řezy kolem kosti získáme jednotlivá žebra, každé pak nasekáme na další 3-4 díly, vložíme je do pekáče.
Smícháme cukr, obě sójové omáčky, víno a omáčku hoi-sin a touto směsí žebra přelijeme, žebra několikrát obrátíme, aby se dobře obalila a necháme je 3 hodiny marinovat.
Přilijeme vodu nebo vývar a žebra zapékáme 15-20 minut v dobře předehřáté troubě na cca 200 °C.
Pak žebra obrátíme, snížíme teplotu na 170 °C a pečeme je ještě dalších 35-40 minut.
Žebra dáme na talíř, přelijeme je omáčkou z pekáče, ozdobíme lístky koriandru a podáváme s chilli omáčkou, kterou servírujeme ve zvláštní misce, v které se žebírka při konzumaci namáčejí.