Postup přípravy receptu Směs vepřového masa na čínský způsob:
Podle nálady můžete přidat dvě hrsti arašídů a dvě hrsti zelených oliv - může bý a nemusí.
Maso nakrájíme na nudličky, lépe se krájí polozmrzlé, protože drží tvar. Do misky dáme přiměřeně velké množství masa, rozklepneme vejce, přidáme sojovou omáčku, koření a solamyl. Rozmícháme metlou a promícháme s masem. Je lepší ho přes noc nechat uležet v lednici, ale není to nutné. Oloupeme cibuli, nakrájíme na nudličky, šťávu z ananasu nalijeme do misky k masu, aby se vypláchla od koření. Ananas, zeleninu, cibuli (olivy + arašídy) smícháme. Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme maso, občas promícháme. To, že se připaluje, vás nemusí trápit, protože po přidání ostatních ingrediencí se dno kastrolu opět objeví.
Když je maso hotové, podlijeme ho šťávou z ananasu a přidáme směs zeleniny. Promícháme a necháme chvilku povařit, zelenina nesmí změknout, ale jen rozmrznout. (5-7 minut)
Podáváme s rýží nebo hranolky.