Použité suroviny receptu Vařené uzené maso s hráškem a rýží:
300 g uzeného masa (krkovička, ramínko)
| 200 g vepřového masa
| 100 g cibule
| 2 stroužky česneku
| 250 g rýže
| 50 g sádla
| 250 g sterilovaného zeleného hrášku
| 2 vejce vařené natvrdo
| sůl
| petrželka
Postup přípravy receptu Vařené uzené maso s hráškem a rýží:
Uzené i vepřové maso uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Na kostičky nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme na kostičky nakrájené maso, utřený česnek, horkou vodou propláchnutou předvařenou rýži a vše zalijeme 1/2 litru vývaru z masa. Dusíme asi 10 minut v rendlíku zakrytém poklicí přidáme scezený hrášek,ještě podlijeme a dusíme, až hrášek změkne. Potom,dáme na mísu, posypeme sekanou petrželkou a sekanými vařenými vejci.
Fotky receptu Vařené uzené maso s hráškem a rýží:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!