Použité suroviny receptu Velikonoční nádivka s uzeným masem:
400 g vařené uzené krkovice
| 5 housek
| 250 ml mléka
| 2 lžíce sekané kudrnky
| dle chuti: muškátový květ
| dle chuti: sůl
| 4 vejce
| dle potřeby: olej
Postup přípravy receptu Velikonoční nádivka s uzeným masem:
Uvařenou uzenou krkovici nakrájíme na menší kousky. Housky rozkrájíme na kostičky a přelijeme mlékem. Po chvíli z nich vymačkáme tekutinu a přidáme k masu. Ochutíme petrželkou, muškátem a solí. Z vajec oddělíme bílky, žloutky rozšleháme a přilijeme k ostatním surovinám. Vše důkladně promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do připravené směsi. Nádivku dáme do zapékací misky, vymazané olejem. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 stupňů a pečeme asi 35 minut dozlatova.