Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Vrabec á la bažant na víně:
500 g vepřové plece bez kosti
| 1 sterilovaná směs Halali (mrkev, celer, petržel v kořeněném nálevu)
| špetka celého pepře
| špetka nového koření
| 4 bobkové listy
| 3 lžíce kečupu
| 2 lžíce hladké mouky
| 1 polévková lžíce oleje
| 2 dl l červeného vína
| hrstka rozinek
| špetka pepře
| špetka soli
Postup přípravy receptu Vrabec á la bažant na víně:
Vepřovou plec nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nahrubo a na oleji ji v troubě opečeme. Přidáme protlak a po zapečení do pekáče vsypeme scezenou směs Halali, pepř, nové koření a bobkový list. Poté vložíme do směsi i kousky masa a dobře promícháme. Podlijeme vodou a 7 dl vína. Pečeme doměkka za občasného promíchání a podlití. Mezitím připravíme zlatavou jíšku. Po upečení maso vyjmeme, podle potřeby do výpeku dolijeme vodu, přidáme jíšku a zahustíme do konzistence omáčky. Přidáme rozinky. Táhnutím v troubě provaříme, necedíme. Dochutíme solí, podle chuti můžeme přidat trochu krystalového cukru, dolijeme zbytkem vína.
Fotky receptu Vrabec á la bažant na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!