Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapečené řízky:
4 vepřové plátky z kýty
| sůl
| mlety černý pepř
| 2 lžíce plnotučné hořčice
| 1 lžíce másla
| 4 naložené okurky ve sladkokyselém nálevu
| 1 červené papriky
| 1 vejce natvrdo
| 1 malá cibule
| 4 plátky z rajčete
| 4 lžíce jemně nastrouhaného tvrdého sýra
| 4 feferonky
Postup přípravy receptu Zapečené řízky:
Plátky masa omyjeme, osušíme a z obou straň jemně naklepeme. Potom plátky osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Okurky nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku nakrájíme na kostičky a vejce na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zapékací misku vymažeme máslem. Řízky rozložíme do misky a rozprostřeme na ně okurky, vejce, papriku, plátky rajčete, cibuli a posypeme sýrem. Připravenou mísu vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme zhruba 25 minut. Zapékané řízky zdobíme feferonku a podáváme s restovanými bramborami a tatarskou omáčkou.
Fotky receptu Zapečené řízky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!