Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 31.01. 2025
Dnes má svátek Marika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zbojnický špíz

fotka Zbojnický špíz
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 1

Použité suroviny receptu Zbojnický špíz:

300 g jehněčího masa z kýty  | 300 g vepřové kýty  | 4 menší cibule  |  svazeček petrželky  | 1 bobkový list  |  několik zrnek pepře  | 2 zelené papriky  |  vinný ocet  | 250 g uzené slaniny  |  sůl  |  mletý pepř

Postup přípravy receptu Zbojnický špíz:

Maso nakrájíme na 1 cm silné čtverhranné kousky o straně 3-4 cm, cibuli na silnější kolečka. Vinný ocet trochu zředíme, svaříme s pepřem, bobkovým listem a nasekanou petrželkou. Touto marinádou zalijeme maso a cibuli a necháme stát asi 1 hodinu. Mezitím nakrájíme na plátky slaninu a vyčištěné papriky. Připravíme rožeň nebo jehly, maso a cibuli vyjmeme z marinády; na rožeň nebo jehly napichujeme střídavě maso, slaninu, cibuli a papriku. Opečeme na roštu, měkké osolíme a horké podáváme. Jehly můžeme ještě narovnat na podnos, zalít ohřátým alkoholem, zapálit a špíz podávat flambovaný. Příloha: chléb a různé saláty.


Fotky receptu Zbojnický špíz:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Zbojnický špíz
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !