Vložil: | Janisec |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
![7.6/10, hlasovalo 5 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.6/10, hlasovalo 5 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.6/10, hlasovalo 5 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.6/10, hlasovalo 5 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.6/10, hlasovalo 5 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.6/10, hlasovalo 5 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.6/10, hlasovalo 5 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.6/10, hlasovalo 5 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![7.6/10, hlasovalo 5 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 5 |
|
|
Použité suroviny receptu Bramboráky s játry:
600 g oloupané brambory
| vejce
| česnek
| sůl
| tuk nebo olej na smažení
| 180 g hladké mouky
| 100 ml mléka
| majoránka
| pepř
| 500 g drůbežích jater
| 1 cibule
| česnek, olej, sůl, pepř
Postup přípravy receptu Bramboráky s játry:
Brambory nevařené oloupeme, nastrouháme, česnek prolisujeme a ve vhodné míse smícháme s vajíčkem. Přidáme majoránku a sůl. Je-li třeba, můžeme lehce zahustit moukou. Směs necháme dvacet minut odstát a pak na přehřátém oleji či tuku v pánvi smažíme placky. Je-li těsto moc řídké, můžeme buďto přidat mouku nebo odlít tekutinu.
Rest. játra:
Omyjeme, odblaníme a zbavíme žilek. Pak nakrájíme na kousky a dáme na pánev, kde jsme před tím osmažili na kostičky nakrájenou cibulku. Smažíme jen krátce s česnekem nakrájeným na drobno. Dosolíme a dochutíme až hotová játra, aby nám neztvrdla.
Fotky receptu Bramboráky s játry:
Fotky vložil: evulaS33