Postup přípravy receptu Bažantí stehno v zelenině:
Bažantí stehna částečně vykostíme. Slaninu nakrájíme na kostky, necháme zvolna rozpustit, přidáme dvě třetiny nakrájené zeleniny, nasekanou cibulku a lehce opražíme. Do tohoto základu vložíme maso, které osolíme, okořeníme a za stálého polévání dusíme do měkka. Hotová bažantí stehna vyjmeme a do šťávy se zeleninou přidáme jíšku, kterou popřípadě rozředíme, a vše dobře povaříme. Omáčku potom zjemníme sladkou smetanou, aniž bychom ji ještě vařili, a ochutíme citrónovou šťávou. Jednu třetinu nakrájené zeleniny uvaříme zvolna ve víně a rozd8líme na talíře. Na ní položíme bažantí stehna, která polijeme propasírovanou omáčkou a jako přílohu podáváme houskové knedlíky.