Vložil: | Curdibilka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Dušené jelení maso s brambory:
60 g cibule
| olej
| 4 brambory
| 2 lžíce rajčatového pyré
| hl. mouka
| 2 bobkové listy
| 2 mrkve
| 500 g jeleního masa
| 6 kuliček celého pepře
| 2dl červeného vína
| pepř
| majoránka
| sůl
| voda
Postup přípravy receptu Dušené jelení maso s brambory:
Jelení maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Osolíme, opepříme, poprášíme moukou a na rozpáleném oleji osmažíme. Zalijeme trochou vody a vínem, přidáme pár kuliček celého pepře, bobkový list a necháme dusit do poloměkka.
Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, brambory nakrájené na kostičky a mrkev na kolečka. Podle potřeby doléváme vodu nebo víno a dusíme do měkka.
Dochutíme majoránkou a rajčatovým pyré. Podáváme s dušenou rýží nebo pečivem.
Fotky receptu Dušené jelení maso s brambory:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!