Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 13 |
|
|
Použité suroviny receptu Srnčí plec podle paní nadlesní:
300 g srnčí plece
| 50 g kořenové zeleniny (karotka, celer, petržel)
| 50 g libové slaniny
| 75 g smetany 33%
| 1 lžíce hladké mouky
| 1 dl zelí
| směs Hubert na zvěřinu (divoké koření)
| brusinkový kompot
| 10 g másla
| na ozdobu citrón
| maliny
Postup přípravy receptu Srnčí plec podle paní nadlesní:
Srnčí plec odkostíme a protáhneme proužky slaniny. Zbývající slaninu nakrájíme na kostky. Vhodíme do kastrolu, přidáme máslo, nakrájenou zeleninu, cibuli a zlehka osmahneme. Přidáme koření a zastříkneme bílým vínem. Vložíme opracovanou plec, osolíme a pod pokličkou zvolna dusíme doměkka. Změklé maso vyjmeme, základ zahustíme moukou, osmahneme. Přidáme malou část citrónové kůry. Zalijeme smetanou a důkladně provaříme. Omáčku přecedíme a prolisujeme. Na talíř klademe řezy masa, přelijeme omáčkou a zdobíme řezem oloupaného citrónu, brusinkami a malinami. Příloha: domácí houskový knedlík.
Fotky receptu Srnčí plec podle paní nadlesní:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!