Postup přípravy receptu Srnčí závitky s hříbky:
Ze srnčí kýty nařežeme řízky a dobře je naklepáme. Dvě třetiny slaniny nakrájíme na drobno, rozpustíme a zpěníme v ní půlku nasekané cibule. Nyní přidáme na plátky rozkrájené hříbky, posolíme je, okmínujeme a dusíme. Když jsou měkké, zamícháme do nich žloutky, necháme vychladnout a touto směsí potom srnčí řízky potřeme, zavineme a zavážeme. Na zbytku slaniny s máslem zpěníme druhou polovici na drobno nakrájené cibule, závitky na ní opečeme, osolíme, posypeme rozdrcenými zrnky jalovce a podlijeme vodou a červeným vínem. Když je maso udušené, vyjmeme je, šťávu zaprášíme moukou, pokapeme citrónovou šťávou, popřípadě osladíme a povaříme. Omáčku procedíme, část přelijeme přes srnčí závitky, část podáváme zvlášť.